پرده ها علاوه بر جنبه زیبایی برای دکوراسیون اتاق ها، عاملی برای حفظ حریم خصوصی افراد در خانه یا محل کار نیز می باشند. اهمیت و حساسیت انتخاب نوع و طرح پرده برای منازل بر هیچکس پوشیده نیست. اما برخی افراد در خرید پرده اداری برای محل کار، وسواسی به خرج نمی دهند و آن را کاری بی اهمیت می دانند. در حالیکه محل کار، منزل دوم ما به شمار می آید. روزانه 8 ساعت یا حتی بیشتر از زمان بیداری ما در محیط کاری و اداری می گذرد. بنابراین شرایط محیط کاری باید به گونه ای فراهم باشد که علاوه بر ایجاد احساس امنیت و آرامش ، بتوان نهایت استفاده را از نور روز برد. در گذشته اغلب مدل های کرکره ای یا پیله ای با پارچه های ساده به عنوان پرده اداری شناخته می شد اما امروزه تنوع مدل در پرده اداری بسیار زیاد است به همین دلیل انتخاب و تصمیم گیری درست و اصولی دشوار تر شده است. شما باید با در نظر گرفتن ابعاد اتاق و رنگ بندی مبلمان، ارتفاع دیوار، ابعاد پنجره و از همه مهمتر کاربرد اتاق اداری ( اتاق کنفرانس، آمفی تئاتر، اتاق مدیریت، کارگاه، کلاس درس و …) در مورد خرید پرده اداری تصمیم نهایی را بگیرید.

هر کدام از اتاق های اداری شرایط و ویژگی های متفاوتی دارند و در نتیجه به پرده اداری متفاوتی نیز نیاز دارند. توانایی تشخیص این مسئله مستلزم آشنایی با انواع پرده اداری و اصول انتخاب و خرید پرده اداری می باشد. البته نباید جنبه مادی خرید پرده اداری را فراموش کرد و باید پس از تحقیق و مقایسه قیمت ها و کیفیت پرده ها، خریدی مطمئن و به صرفه انجام داد. در صورت خرید از مراکز معتبر و با سابقه، فروشندگان حرفه ای و کاربلد می توانند شما را راهنمایی و هدایت کنند. اما اگر می خواهید اطلاعات خودتان را در این زمینه بالا ببرید و حرفی برای گفتن داشته باشید، این مقاله می تواند به شما کمک کند.

معرفی انواع پرده اداری

از این مدل ها بسته به سلیقه شخصی افراد می توان در منازل نیز استفاده کرد، اما به خاطر رسمی و ساده تر بودن شکل ظاهری آنها، پرده اداری نامیده شده اند. در ادامه به معرفی این مدل پرده ها و مزایا و معایب آن می پردازیم.

پرده کرکره‌ای

پرده های کرکره ای یکی از شناخته شده ترین و قدیمی ترین نوع پرده های اداری می باشد. یکی از دلایل پرطرفدار بودن این مدل این است که می توان میزان نور ورودی به اتاق یا محل کار را به راحتی تنظیم کرد. همچنین نیازی به چارچوب خاص ندارد و دارای نصب آسان می باشد. تنها مشکل مشترک بین همه انواع پرده های کرکره ای، امکان خرابی گیربکس پرده می باشد که وظیفه باز و بسته کردن پرده را بر عهده دارد. که این مشکل نیز به راحتی قابل حل و تعمیر می باشد. پرده های کرکره ای در دو مدل عمودی و افقی و از جنس های فلز، چوب (مصنوعی یا طبیعی) ، پلاستیک، پارچه نیز ساخته می شود.

پرده اداری زیبا
پرده کرکره عمودی

پرده کرکره‌ای عمودی

در پرده های عمودی یا لوردراپه شیار های پرده به صورت عمودی روی یک ریل آلومینیومی نصب می شوند و به وسیله یک طناب به صورت افقی باز و بسته می شوند. این مدل پرده اداری، اغلب برای اتاق های بزرگ با پنجره های بزرگ نصب می شود. استفاده از این نوع پرده در اکثر مراکز تجاری و اداری از جمله بیمارستان ها، بانک ها، مدارس، مطب ها، پارتیشن بندی و … مرسوم است. مشتری می تواند بسته به سلیقه و علاقه شخصی خود رنگ مورد نظر خود را سفارش دهد. در مدل های جدید پرده های کرکره ای می توانید عکس و تصویر دلخواه خود حتی به حالت سه بعدی را بر روی پرده ها چاپ کنید. این مدل به پرده های کرکره ای فتودراپه معروف است. این پیشرفت برای مراکز تجاری و فروشگاه بسیار سودمند بوده، چرا که از این طریق نیز می توانند تبلیغ برند یا فروشگاه خود را انجام دهند.

همانطور که مشاهده کرده اید قیمت پایینی شیار های پرده به وسیله زنجیر های پلاستیکی به هم متصل شده اند. اینکار برای جلوگیری از پراکندگی شیار ها هنگام وزش باد و یا بر هم خوردن نظم تصویر چاپ شده انجام گرفته است. این پرده ها به دلیل نوع ساخت و جنس شیار ها، مقاومت بالایی در برابر گرد و غبار و تابش نور خورشید دارند. در صورت کثیف شدن چند شیار، نیازی به شستشوی تمام پرده نیست و می توان فقط شیار مورد نظر را خارج کرد و شست یا به وسیله بخار شو، شستشو را انجام داد. به دلیل نصب آسان و استفاده از مکانیزم ساده، نیاز به تعمیرات مداوم ندارد و از طول عمر بالایی نیز برخوردارند. قطعا در کنار این همه مزایا، معایبی نیز دارند؛ از جمله تولید صدای نسبتا زیاد هنگام باز و بسته کردن پرده و همچنین قدیمی شدن طرح و مدل های پرده

در ابتدای ورود پرده های عمودی به بازار، به عنوان یک پرده اداری طرفداران زیادی داشت، اما به مرور زمان محبوبیت خود را از دست داد و طراحان پرده های عمودی به فکر ایجاد تغییر در طراحی های خود افتادند. آنها علاوه بر طرح های ساده، طرح دار، طرح چوب این بار پرده های عمودی توری یا ورتیکال را تولید کردند. جنس این پرده ها از پلی استر و تور می باشد و در رنگ های مختلف و حتی نگین دار نیز تولید می شود. این مدل پرده را نمی توان در دسته پرده های اداری قرار داد و دارای قیمت بالاتری نسبت به طرح های قبلی می باشد.

پرده کرکره عمودی

پرده کرکره‌ای افقی

مکانیزم عملکردی کرکره های افقی یا کرکره های سوئدی نیز دقیقا مانند کرکره های عمودی می باشد. با این تفاوت که شیار های پرده به صورت افقی کنار هم قرار گفته اند و با باز و بسته کردن پرده توسط طناب، پرده به سمت بالا جمع می شود. این مدل در جنس های چوبی و فلزی در بازار وجود دارد. قیمت مناسب ، شستشوی آسان و قابلیت تنظیم نور ورودی و خروجی از جمله مزایای پرده های کرکره ای افقی محسوب می شود. با توجه به اینکه کرکره های افقی در دسته پرده های اداری قرار گرفته است و در هتل ها، مراکز تجاری و خدماتی، سازمان ها و اداره جات مشاهده می شود اما در دکوراسیون خانه های مدرن نیز جای خود را باز کرده است. هر کدام از جنس های فلزی و چوبی ویژگی های خاص خود را دارند.

پرده کرکره‌ای افقی فلزی

از مزایای این نوع پرده علاوه بر تنوع در رنگ و نصب و شستشوی راحت که حتی به کمک یک دستمال می توان گردگیری را انجام داد و قیمت مناسب ، به مقاومت بالا در برابر نور خورشید هم می توان اشاره کرد. این ویژگی به دلیل جنس پرده ها می باشد که از فلز آلومینیوم ساخته شده است. اما از مشکلات و دردسرهای این پرده ها، هزینه تعمیر و سرویس بالای آن می باشد.

پرده کرکره افقی

پرده کرکره‌ای افقی چوبی

این پرده ها را از چوب مرغوب با یک لایه روکش لمینت تهیه می کنند. به دلیل افزایش دوام و طول عمر چوب در برابر رطوبت و گرد و غبار و همچنین سهولت شستشو از یک لایه روکش لمینت استفاده می شود. تنوع رنگی مدل چوبی کمتر از مدل فلزی می باشد اما رنگ های این مدل طبیعی تر و گرم تر می باشد. علاوه بر دارا بودن مزایای ذکر شده برای پرده های کرکره ای افقی فلزی باعث زیباتر و شیک شدن دکوراسیون می شود. از معایب این مدل پرده های لوکس می توان به : قیمت بالای این مدل نسبت به سایر مدل ها ، وزن بالای پرده ، هزینه بالای تعمیر و سرویس اشاره کرد. علیرغم اینکه روکش لمینت بر روی هر شیار چوبی زده می شود، باز هم مناسب اتاق هایی که رطوبت ، گردو غبار و تابش نور بالایی دارند مناسب نیستند. همچنین به دلیل نازک نبودن هر شیار، هنگام بستن پرده فضای نسبتا زیادی اشغال می کند و امکان باز کردن کامل پنجره ها وجود ندارد.

پرده شید

نسل جدید پرده اداری که جایگزین پرده های کرکره ای پرده ای، چوبی و فلزی شده است ” پرده های شید” می باشد. اسم این پرده ها برگرفته از یک واژه انگلیسی به معنی سایه می باشد. جنس این پرده ترکیبی از پنبه، پلی استر، کتان و پارچه می باشد که بافتی نرم و سبک به آن داده است. به دلیل نوع بافت پارچه این مدل پرده که از قسمت زیرین دارای فوم می باشد، دید بیرون به داخل اتاق را کاملا حذف می کند و به همین خاطر برای استفاده در سازمان ها و اداراتی که موضوع حفظ حریم شخصی حیاتی است مناسب است.

نحوه عملکرد این نوع پرده به این صورت است که با استفاده از یک طناب (دستی) یا بصورت کنترل از راه دور، پارچه یک تکه پرده حول یک مرکز می چرخد و در نهایت پرده جمع می گردد. قابلیت تنظیم و کنترل میزان نور ورودی و خروجی از جمله مزایای این مدل پرده نیز محسوب می شود. پرده های موسوم به شید انواع مختلفی از جمله : شید رول، شید رومی، شید زبرا، شید بالونی و … که از بین اینها مدل شید زبرا و شید رولی در دسته بندی پرده اداری قرار دارد و در ویترین مغازه ها، اتاق کار و … قابل نصب است. بنابراین در ادامه به تشریح خصوصیات این دو مدل پرده می پردازیم.

پرده شید اداری
پرده شید اداری

انواع پرده اداری شید

پرده شید رول

این پرده ها اغلب برای پنجره های بزرگ ادارات و مجتمع ها نصب می گردد. این مدل پرده، در رنگ ها و طرح های متنوع قابل چاپ می باشد. نصب آسان و سهولت در شستشو از دیگر مزایای این پرده پرکاربرد می باشد. همچنین به دلیل ضخامت متوسط پارچه این پرده، مانع از اتلاف گرما و انرژی محیط می شود. مصرف بی رویه و نابجای انرژی مسئله ای است که ادارات دولتی و خصوصی با آن سرو کار دارند که با یک انتخاب صحیح و خرید پرده اداری مناسب می توانند مصرف سوخت را به حداقل برسانند. تنها نقطه ضعف این مدل پرده، دارا نبودن امکان تنظیم نور ورودی به اتاق می باشد. رعایت تناسب رنگ نیز باید در انتخاب هر نوع پرده ای به آن توجه شود. برای اتاق های بزرگ می توان از رنگهای تیره یا روشن استفاده کرد اما برای دفاتر کار کوچکتر الزاما باید از پارچه های رنگ روشن استفاده کرد تا فضای اتاق را بزرگتر و دلبازتر نشان دهد.

پرده شید زبرا

این پرده ها از دو لایه پارچه که از بالا به هم متصل هستند تشکیل می شوند. برای این مدل پرده اغلب از پارچه هایی با راه های افقی استفاده می شود که یک ردیف آن پارچه و ردیف دیگر آن تور می باشد. مکانیزم عملکرد این پارچه بدین صورت است که به وسیله یک طناب یا زنجیر می توان نحوه قرار گیری لایه های افقی پرده را تنظیم کرد. در صورت نیاز به ورود نور به اتاق کار، لایه های هم جنس را روی یکدیگر قرار می دهند و در صورت نیاز به تاریکی باید لایه های پارچه ای بر روی لایه های توری قرار گیرند. یکی از معایبی که برای این مدل پرده میتوان گفت، ضعف در کیفیت عکس چاپ شده بر روی آن می باشد.

در حالی که در مدل شید رول تصویر چاپ شده با کیفیت و وضوح بالایی ظاهر می شود. دلیل این مشکل بافت پارچه پرده زبرا می باشد که ترکیبی از تور و پارچه است. به همین دلیل بخش هایی از تصویر که بر روی لایه های توری می افتد از کیفیت بالایی برخوردار نیست و در نهایت جلوه زیبایی نخواهد داشت. با توجه به اینکه نصب این نوع پرده آسان می باشد اما برای شستشوی آن باید اجزای پرده را از هم جدا کرد که این باز و بسته کردن برای افراد ناوارد آسان نیست و ممکن است به آن آسیب بزنند. بنابراین بهترین راه حل تمیز کردن پرده در حالت نصب آن و سر جای خود است.

پرده های سیلوئت

این نوع پرده را بدون شک می توان زیبا ترین پرده اداری نامید. چرا که علاوه بر ایجاد سایه روشن و خلق منظره ای زیبا، از ساختار ظاهری خاص و متفاوتی برخوردار است. این مدل از دو لایه پارچه متصل به هم تشکیل شده است که جنس پارچه های آن باید با کیفیت تر از نمونه های معمولی باشد. این پرده نیز هم به صورت دستی هم کنترل از راه دور قابلیت باز و و بسته شدن دارد. زیبایی و ظرافت این مدل پرده در حدی است که می توان از آن در منازل مسکونی هم استفاده کرد.

پرده سیلوئت اداری

قیمت پرده اداری

قیمت پرده اداری بستگی به عوامل مختلفی از جمله : جنس و طرح پارچه ، کیفیت لوازم مورد استفاده در نصب پرده مانند ریل آلومینیومی دارد. می توان گفت ارزان ترین پرده اداری در دسته کرکره ای، پرده عمودی با طرح ساده و گران ترین پرده در همین دسته، پرده عمودی فتودراپه می باشد. واحد محاسبه قیمت پرده اداری، متر مربع می باشد. برای محاسبه قیمت تمام شده یک پرده باید اندازه طول و عرض پنجره مورد نظر را در قیمت واحد پرده ضرب کرد. عدد به دست آمده قیمت نهایی نصب پرده می باشد.

سوالات متداول در مورد پرده اداری

پرده کرکره‌ای عمودی، پرده کرکره‌ای افقی، پرده کرکره‌ای افقی فلزی، پرده کرکره‌ای افقی چوبی.

قیمت پرده اداری به عوامل مختلفی مانند طرح و جنس پارچه، کیفیت وسایل مورد استفاده در حین نصب پرده همچون ریل آلومینیومی بستگی دارد.